Spoed

Met spoed naar de tandarts

Het kan voorkomen dat u op een onverwacht moment én met spoed een tandarts nodig heeft. In dat geval neemt u contact op met ons. We beoordelen dan of er sprake is van spoed. Tijdens de Corona-uitbraak gelden afwijkende richtlijnen voor spoedgevallen. Wij volgen hier de adviezen van het KNMT (branch organisatie) en het RIVM.

Spoedgevallen tijdens Corona-uitbraak

Bij de zorgverlening in deze tijden staat de veiligheid van patiënten en die van zorgverleners op 1. In onze praktijken zijn wij door het juist volgen van de richtlijn voor infectiepreventie goed ingericht op het omgaan met onder andere aerosolen. Dit maakt het mogelijk om niet besmette patiënten met spoedklachten in de eigen praktijk te behandelen.

Bij de zorgverlening staan op dit moment 2 uitgangspunten centraal:

  • Behandel besmette patiënten niet in de eigen praktijk
  • Verwijs besmette patiënten niet automatisch door naar het ziekenhuis

Wat is spoed tijdens Corona-uitbraak?

Onder spoed wordt verstaan:

  • Trauma
  • Nabloeding na een behandeling
  • Acute, heftige pijn
  • Mogelijk levensbedreigende ontstekingen

Spoedzorg bij orthodontiepatiënten (Beugels)

Ook behandelingen voor beugels worden beperkt tot spoed, oftewel zorg die niet uitgesteld kan worden. Maandelijkse controles worden dus ook niet uitgevoerd. Dit heeft geen nadelig effect op het eindresultaat, het zal de behandeling wel kunnen vertragen.

De kosten voor behandelingen worden, bij uitstel of vertraging, ook uitgesteld. Er wordt nu tijdens de sluiting van de praktijk niets in rekening gebracht. Er worden dus uiteindelijk geen extra kosten gemaakt voor de totale behandeling.

Heeft u pijn of twijfelt u of een behandeling wel of niet noodzakelijk is, neemt u dan direct contact met ons op. We overleggen graag de mogelijkheden.

We realiseren ons heel goed dat dit ingrijpende besluiten zijn. We proberen zo goed mogelijk om te gaan met de situatie, waarbij de veiligheid van al onze patiënten en collega's voorop staan en vragen dan ook om uw begrip in deze moeilijke tijden.

Avond-, weekenddienst en feestdagen

In de avond, het weekend of tijdens feestdagen kunt u terecht bij de Tandarts Spoedpraktijk in Utrecht

Antonius Ziekenhuis
Locatie: Soesterwetering 1
3543 AZ Utrecht
Tel: 0900-8602

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.