Tarieven & vergoedingen

Tarieven

Voor de tandheelkunde gelden door de overheid vastgestelde tarieven. U kunt een overzicht van de huidige tarieven downloaden.

Tarieven 2019

Materiaal- en techniekkosten

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft bepaald dat bij bepaalde behandelingen materiaal- en techniekkosten additioneel in rekening moeten worden gebracht. Om u vooraf inzicht te geven in de mogelijkheden en de daarbij behorende prijsindicatie, kunt u het volgende overzicht raadplegen.

Materiaal- en techniekkosten 2019

Vergoedingen

Reguliere tandartskosten vallen voor volwassenen in de meeste gevallen buiten de basisverzekering. Als u toch bepaalde tandheelkundige zorg vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekering ontvangt, wordt voor deze kosten wel eerst het eigen risico aangesproken.

Bent u aanvullend verzekerd voor de tandarts, dan is het afhankelijk van het pakket en de verzekeraar die u kiest welke behandelingen precies vergoed worden. Op basis van uw verzekeringsgegevens kan uw tandarts dit voor u nagaan. U kunt uiteraard ook uw zorgverzekeraar raadplegen.

Vergoedingen tot 18 jaar

Kinderen en jongeren tot 18 jaar zijn via de basisverzekering verzekerd voor de meeste tandartskosten. Deze kosten worden vaak geheel vergoed en er geldt geen eigen risico. Het gaat om behandelingen als:

  • Periodiek preventief onderzoek (1 keer per jaar, tenzij meer nodig is);
  • Verwijderen van tandsteen;
  • Fluoridebehandeling;
  • Röntgenfoto's;
  • Vullingen;
  • Wortelkanaalbehandeling.

Orthodontie voor kinderen tot 18 jaar valt niet binnen de vergoeding van de basisverzekering. Ouders met kinderen die mogelijk een beugel nodig hebben, kunnen zich hiervoor aanvullend verzekeren.

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.